27 czerwca 2010

Marine

W tym sezonie niewątpliwym hitem jest styl marine. Najwięksi kreatorzy projektują w trzech kolorach czerwonym, niebieskim i białym.



Torebka od DOLCE & GABBANA



Czy klasyczne balerinki marki Dune z kokardką w letnich, żywych kolorach.



Niestety kosztują tyle, że statystyczna Polka może tylko pomarzyć ;). Moje propozycje to znacznie tańsze dodatki, które zawsze możemy wymieniać i dobierać do własnych upodobań. Korale typ dłuuugaśny 120cm, kolczyki koła gigant i brocha "Oko Wielkiego Brata" wpisują się znakomicie w najnowsze trendy.







Dostępne w Decobazaar.pl

Zdjęcia gwiazd i ciuchów zaczerpnięte z Trendz.pl; Snobka.pl

21 czerwca 2010

Róża róża całkiem duża

Powstały nowe formy, troszkę inaczej robione. Kwiaty różo podobne. Brosze, które do małych nie należą. Kolorystyka delikatna pudrowa i pastelowa.






09 czerwca 2010

Truskawki...


Lubicie truskawki?
ja uwielbiam... mmm... słodkie, czerwone i koniecznie dojrzałe. Nie mogłam się oprzeć ich kolorom i kupiłam, powstało ciasto z galaretką i truskawkami. Bardzo smaczne więc polecam:
składniki -
biszkopt: 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1/3 szklanki kakao, 1 łyżeczka sody, 1 jajko, 1/4 łyżeczki soli, 1/2 szklanki maślanki, 1/2 szklanki oleju, łyżeczka cukru waniliowego, 1/2 szklanki gorącej wody,
masa truskawkowa: 45 dag serka homogenizowanego, 1 galaretka truskawkowa, 1/2 szklanki cukru pudru, aromat waniliowy lub śmietankowy, 40dag truskawek, 2 łyżeczki żelatyny, 1 galaretka truskawkowa, 20dag truskawek.
Biszkopt - ubić pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka wymieszane z 1 łyżeczką proszku, dobrze wymieszać dodać mąkę. Podzielić na 2 części i jedną z nich wymieszać z kakao. Zaleć warstwami naprzemiennie do tortownicy. Upiec. Po upieczeniu i wystygnięciu przekroić nitką na 3 placki.
Krem - 1/2 litra mleka zagotować, 5 żółtek ubić z 5 łyżkami cukru, 1 łyżką mąki ziemniaczanej ubić na zimno i wkładać na gotujące się mleko, ale nie gotować zamieszać i zostawić do wystygnięcia. 1/2 kg masła i półtorej szklanki cukru pudru utrzeć dodając po 1 łyżce ostudzonego kremu. Do kremu dodawać pokrojone truskawki. Biszkopt przekładamy kremem. Na koniec zalewamy galaretką (nie wolno zalewać gorącą). Wkładamy do lodówki a za 2 godziny... mniam.
Ciasto znalezione i zrobione wg.:  Mojeciasto.pl

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails